Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?
Als je een vraag hebt voor
B-CLOSE, contacteer ons:
Bel ons Mail ons Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws Schrijf u in
Het belang van een degelijk onderhoud van uw heftruck
Meer info

Automatiseren met Hyster®-robotheftrucks

Met (zelfrijdende) robotheftrucks van Hyster Europe kunnen bedrijven “betaalbare automatisering” integreren in hun activiteiten, wat de efficiëntie bij repetitieve handling-activiteiten doet stijgen.

Het is mogelijk om activiteiten zoals pallets verplaatsen of aanhangwagens slepen te automatiseren met behulp van Hyster®-robotheftrucks. In tegenstelling tot automatisch geleide voertuigen (AGV’s) kunnen de automatische trucks van Hyster® gemakkelijk integreren in de bestaande infrastructuur zonder in te boeten aan stevigheid en betrouwbaarheid. Daarnaast kunnen ze worden geprogrammeerd om met andere voertuigen en met mensen te communiceren. Ze zullen bijvoorbeeld stoppen en voorrang geven.

 

WAAROM KIEZEN VOOR EEN ROBOTHEFTRUCK?

Hyster®-robotheftrucks bieden een goed rendement in de juiste toepassingen en helpen om drukke productielijnen soepel te laten lopen en tegelijkertijd de kosten te verlagen. Het kostenvoordeel kan vaak binnen twee tot drie jaar worden gerealiseerd, soms minder bij veeleisende meerploegendiensten.

Repetitieve heftrucktaken die door een chauffeur worden uitgevoerd, kunnen onnodig duur zijn. Soms kunnen menselijke fouten ook bijdragen tot vertragingen of schade, met extra kosten tot gevolg.

Flexibele Hyster®-robotheftrucks

Met betrouwbare Hyster®-heftrucks als basis ondersteunen de robotheftrucks van Hyster Europe de Industry 4.0-activiteiten, waar ze de nauwkeurigheid, efficiëntie en consistentie verbeteren, integreren in magazijnbeheersystemen en helpen om schade te beperken.

Voor maximale flexibiliteit bij het voldoen aan verschillende toepassingsbehoeften, bieden alle Hyster®-robotheftrucks ook de mogelijkheid voormanueel gebruik om bijkomende taken uit te voeren en om onverwachte situaties af te handelen.

Geen infrastructuurkosten

In tegenstelling tot andere AGV-methoden, gebruiken Hyster®-robotheftrucks Balyo ‘Geoguidance’ met SLAM (simultane locatie en mapping) om te navigeren.

Met Driven by Balyo Technology, is fysieke infrastructuur voor navigatie en lokalisatie simpelweg niet nodig. In plaats daarvan is het systeem afhankelijk van de bestaande fysieke omgeving binnen de toepassing. Hierdoor vallen de infrastructuurkosten volledig weg en worden de tijd en kosten van de installatie op andere methoden gereduceerd.

Voorbeelden van toepassingen

 • Barcodes scannen – Met een gemonteerde barcodescanner kan een Hyster®-robotheftruck automatisch een barcode lezen die op een pallet is bevestigd wanneer deze wordt opgepikt. Vervolgens kan de robotheftruck met behulp van de Robot Manager-software de gekoppelde WMS/WCS/ERP opvragen en de bestemming terugvinden.
 • Transportbandinterface – Een eindsensor op een transportband kan een pallet detecteren en automatisch de Hyster®-robotheftruck oproepen om de pallet op te halen en weg te transporteren.
 • Doklaan scannen – De naar voren gerichte laser op Hyster®-robotheftrucks kan worden geconfigureerd om automatisch te scannen naar vrije ruimtes binnen bufferstroken. Als een laan vrij is, kan deze automatisch een lading plaatsen en vervolgens naar de volgende toegewezen taak gaan. Dit kan ook in omgekeerde richting werken, in dat geval scant en detecteert de robotheftruck pallets die moeten worden opgehaald en naar hun bestemming worden gebracht.
 • Einde van de lijn – Hyster®-robotheftrucks kunnen communiceren met het begin van een productielijn en kunnen voltooide ladingen transporteren naar een opslagplaats, opslagstroken of een ander afzetpunt.
 • Stapelen en opslag – Hyster®-robotheftrucks kunnen tot 1,7 meter hoog stapelen in palletstellingen, blokstapels, en ophaal-en afleverlocaties.

Typische truckcomponenten

Naast de standaardfuncties op een Hyster®-kerntruck, beschikt een typische Hyster®-robotheftruck ook over:

 • Navigatielaser
 • Voetgangerswaarschuwingslamp
 • Gordijnlaser
 • Voor-, achter-en zijlasers (optioneel)
 • Human Machine Interface (HMI)
 • Noodstopknop
 • Ladingdetectiesensoren
 • Ladingscanlaser
 • Automatische laadfuncties voor de batterij

Voor sommige geautomatiseerde operaties biedt Hyster de optie van LTO-batterijen (lithium titanaat) met een hoge laadsnelheid.

Software vereenvoudigt het robotvlootbeheer

De Robot Manager-toezichtsoftware van Balyo beheert op intelligente wijze de vloot van robotheftrucks en bewaakt de status, positie, koers en snelheid van elke eenheid. Hierdoor kan de Robot Manager de verkeersstromen controleren en knelpunten en blokkeringen voorkomen. Daarnaast beheert de Robot Manager ook deuren of interactie met automatisering door derden (zoals wikkelmachines of transportbanden).

Via een speciale interface naar de systemen van de klant behandelt de Robot Manager ook de aanvragen, bevestigingen en uitzonderingen die tussen de vloot van robotheftrucks en de WMS/WCS/ERP van de klant stromen.

Voor veeleisende werkzaamheden werd gekozen voor LTO-batterijen met een hoge laadsnelheid, de Warehouse Supervisor-software kan zelfs controleren welke heftrucks moeten worden opgeladen en in welke volgorde om de beschikbaarheid te maximaliseren en overbelasting te voorkomen.

Toepassingsspecifieke geautomatiseerde oplossingen

Om de klant te helpen bij het kiezen van de beste optie voor hun toepassing, doorgronden de experts van Hyster Europe eerst het probleem en de doelstellingen van de activiteit om de beste oplossingen te vinden. Er worden verschillende tools om slimme oplossingen te evalueren, zoals CAD lay-outs van een faciliteit, procesmapping/modellering, interactieve 3D-magazijnsimulatie en gerichte expertise van het industriesegment.

In samenwerking met de lokale Hyster®-dealer kan Hyster Europe, indien nodig, helpen bij de ontwikkeling van de business case en kan het helpen bij de vergelijking van een geautomatiseerd systeem met een handmatig equivalent.

Voor de implementatie wordt een schema vastgelegd voor de levering, installatie, integratie, configuratie en inbedrijfstelling van alle relevante apparatuur. Automatiseringsspecialisten zullen zo lang als nodig is ter plaatse zijn om de implementatie te voltooien en zullen stap voor stap voor een soepele overgang en lancering zorgen.

Onderhoud en service-ondersteuning

Betrouwbaarheid en servicegemak zijn twee steunpilaren van het Hyster®-ontwerp. Hyster®-robotheftrucks zijn gebaseerd op ons assortiment van handmatige vorkheftrucks en zijn voorzien van alle intelligente ontwerpfuncties die eenvoudig en efficiënt onderhoud gedurende de gehele levensduur van de apparatuur mogelijk maken.

Door een Hyster®-machine te gebruiken als een geautomatiseerde truck kan een beroep worden gedaan op een groot netwerk van dealers. Bovendien kan een deel van de diagnose op afstand van het geautomatiseerde deel van de apparatuur worden uitgevoerd voor extra gemak en minimale uitvaltijd.
De garantiedekking is 2 jaar of 6000 uur en onderdelenondersteuning voor gemeenschappelijke onderdelen is de volgende dag beschikbaar in de bestelwagen van de technicus (indien besteld voor 16:00 uur/4 pm), met extra onderdelenlevering direct vanuit de automatiseringsfaciliteit.

Voorbeelden van Hyster®-robotheftruckmodellen

Automatisering kan worden toegepast op veel heftrucks in het Hyster®-assortiment, waaronder:

Trekkers

Trekkers (LO5.0T of LO7.0T) kunnen onderdelen en kits betrouwbaar en consistent vervoeren naar de productielijnen. De trekkers volgen automatisch de vereiste route en stoppen vanzelf en op tijd bij de juiste afleverstations om kleine ladingen af te leveren en lege onderdeelbakken mee te nemen. Er zal vaak een menselijke interactie zijn met de geautomatiseerde heftruck. Bijvoorbeeld, een persoon staat bij een station waar de zelfrijdende heftruck stopt om te lossen en stuurt vervolgens de heftruck naar het volgende station.

Laagheffende orderverzameltrucks

De Hyster®-laagheffende orderverzameltrucks (LO2.5) kunnen worden gebruikt om goederen op te halen uit opslaggebieden in de buurt van een assemblagelijn. Door automatisering op deze manier te gebruiken, kan de operatie nauwkeuriger en voorspelbaarder worden met minder mensen, en kan personeel worden ingezet voor taken die meer waarde toevoegen. Software kan activiteiten beheren en plannen of, als alternatief, kan een belknop worden ingedrukt om het geautomatiseerde voertuig op te roepen.

Meeloopheftrucks met contragewicht

Hyster®-meeloopheftrucks met contragewicht (S1.0-1.5C) kunnen ook worden gebruikt om automatisch pallets en stellages over een lange afstand te vervoeren, om goederen op te halen uit opslaggebieden dicht bij de assemblagelijn. Door automatisering op deze manier te gebruiken, kan de operatie nauwkeuriger en voorspelbaarder worden met minder mensen, en kan personeel worden ingezet voor taken die meer waarde toevoegen. Software kan activiteiten beheren en plannen of, als alternatief, kan een belknop worden ingedrukt om het geautomatiseerde voertuig op te roepen.

Waarom kiezen voor B-CLOSE?

ervaring

Meer dan 45 jaar ervaring

Aanbiedingen op maat

Flexibele, innovatieve oplossingen

Persoonlijke, kwalitatieve aanpak

producten

Uitgebreid gamma producten

Onafhankelijke dealer

Hyster, Utilev, Carer, Bulmor, Charlatte, Continental

Verschillende soorten heftrucks, magazijntrucks en big trucks

Gecertificeerde occasie heftrucks (Hyster Approved Used)

service

Kwalitatieve service

Meer dan 125 techniekers tot uw dienst

Regionale klantendiensten

Nationale dekking

Vlootbeheer

VCA & Sigma gebrevetteerde technici

verhuur

Verhuur

Huur per dag, per week of per maand

Zeer uitgebreid gamma

Kwaliteit van Hyster

Snelle levering

Geen onverwachte kosten

Onze merken

New Hyster logo

Automated Guided Vehicle: de intelligente robotwagen

Hebt u een heftruck nodig die het volledige logistieke proces voor u regelt? Dan biedt de Automated Guided Vehicle de oplossing. Op deze intelligente robotwagen kunt u rekenen voor het uitvoeren van complexe handelingen in geautomatiseerde magazijnen. B-Close heeft een ruim assortiment AGV’s beschikbaar. U vindt er vast en zeker een die perfect aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren.

 

AGV, de slimme heftruck

De AGV, kort voor Automated Guided Vehicle, is een mobiele robottruck die kan ingezet worden om goederen te transporteren, heffen, stapelen en draaien.  Deze slimme heftrucks zijn in staat om complexe(re) handelingen uit te voeren in geautomatiseerde magazijnruimtes. Het belang van deze slimme heftrucks neemt alsmaar toe in de logistieke sector.

Het grote voordeel van Automated Guided Vehicles is dat ze continu optimaal presteren, ook bij repetitieve transporten. Vandaag de dag worden AGV’s in verschillende sectoren ingezet. Denk maar aan de auto-industrie, de papierindustrie, de farmacie,…

Er zijn een aantal standaard AGV-soorten waaruit u kunt kiezen: stapelaars, reachtruck en VNA’s (smalle gangen trucks), maar een AGV kan ook volledig worden afgestemd op de noden en wensen van uw goederenstroom. Iedere AGV is voorzien van gespecialiseerde navigatiesoftware die ervoor zorgt dat de truck tot op de millimeter nauwkeurig wordt bestuurd via speciale lasers, camera’s, draden of magneten.

Om de betrouwbaarheid maximaal te kunnen garanderen wordt de AGV best gebruikt voor logistieke toepassingen binnen. Zo blijft de AGV 100% betrouwbaar, onafhankelijk van weersomstandigheden of ondergronden.

 

 

B-CLOSE, meer dan enkel heftrucks

Bent u geïnteresseerd in zo’n Automated Guided Vehicle of AGV? Neem contact op met B-CLOSE via mail of vul het contactformulier in op onze website. Daarnaast staat B-CLOSE altijd klaar voor tips en adviezen omtrent uw heftrucks en het onderhoud ervan. Ook voor het huren, leasen en kopen van heftrucks bent u bij ons aan het juiste adres. Vraag vandaag nog uw offerte aan!