Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?
Als je een vraag hebt voor
B-CLOSE, contacteer ons:
Bel ons Mail ons Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws Schrijf u in
Het belang van een degelijk onderhoud van uw heftruck
Meer info

Big trucks van 10 tot 20 ton nu ook elektrisch aangedreven

Vandaag de dag moeten elektrische heftrucks op vlak van hefvermogen niet meer onderdoen voor thermische vorkliften. Sinds kort geldt dat ook voor big trucks: de tijd dat enkel heftrucks met een lage capaciteit elektrisch aangedreven konden worden is voorbij. Grotere elektrische heftrucks zijn nu even performant als hun thermische tegenhangers en kunnen tot wel 20 ton aan. U boet dus niets in op vlak van capaciteit.

 

Wil je zuiniger en efficiënter werken? Wij bezorgen je vrijblijvend meer info over de mogelijkheden om over te stappen naar een elektrische heftruck.

Vraag een voorstel op maat aan >>

 

Voordelen van elektrische heftrucks

Performant en veilig

We gaven het zojuist al aan: elektrische heftrucks zijn voortaan even krachtig als hun thermische varianten, ongeacht het tonnage dat het toestel moet kunnen dragen. De elektrische heftrucks van B-CLOSE zijn voorzien op tonnages tot wel 20 ton.

Bovendien bieden elektrische heftrucks op vlak van performantie nog een ander groot voordeel: elektrisch aangedreven motoren accelereren aanzienlijk sneller. Heftruckoperatoren die dagelijks tientallen of honderden ladingen moeten transporteren zullen dus meer werk kunnen verzetten omdat ze acceleratietijd besparen telkens wanneer ze lossen of laden. En al die kleine tijdsbesparingen lopen doorheen de dag flink op.

Elektrische heftrucks werken vaak ook stiller, wat bijdraagt aan een prettigere werkomgeving in het magazijn. Er zijn minder trillingen en alle medewerkers kunnen ongestoord, zonder te veel lawaai, hun werkzaamheden voortzetten. Uiteraard kan het lawaai van heftrucks enigszins de veiligheid van uw werknemers bevorderen. Om die reden worden ze vaak voorzien van de nodige geluidssignalisatie zodat uw werknemers zich ten alle tijden bewust zijn van hun omgeving.

 

Zuinig en zero emission

Elektrische vorkheftrucks zijn uiteraard zuiniger. Dit slaat zowel op verbruik – zeker wanneer er zonnepanelen aanwezig zijn om zelf elektriciteit te produceren – maar ook op onderhoudskosten. De motor van elektrische heftrucks moet nu eenmaal minder frequent onderhouden worden dan die van een thermische heftruck.

Tenslotte zijn ze ook op vlak van uitstoot een interessante keuze aangezien ze altijd zero emission hebben, wat steeds belangrijker wordt voor bedrijven. In een binnenmagazijn zijn de meeste thermische heftrucks omwille van hun uitstoot niet aan te raden, al zijn exemplaren die op LPG werken zeker een stap in de goede richting. Elektrische heftrucks zijn natuurlijk nog stukken beter omdat ze helemaal niets uitstoten.

 

Vrijblijvend advies?

Heel wat voordelen dus. Denkt u eraan om een elektrische heftruck te leasen of te kopen nu er qua hefvermogen geen verschil meer is met thermische toestellen? Dan helpt B-CLOSE u graag verder. Bekijk zeker ons volledige aanbod of neem vrijblijvend contact met ons op. Onze experten komen graag ter plaatse langs voor gepersonaliseerd en professioneel advies.

 

Bekijk ons aanbod hier >>