Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?
Als je een vraag hebt voor
B-CLOSE, contacteer ons:
Bel ons Mail ons Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws Schrijf u in
Het belang van een degelijk onderhoud van uw heftruck
Meer info
Heftrucks zijn alomtegenwoordig in het bedrijfsleven. Met alle voordelen maar ook alle risico’s vandien. Zo blijkt dat bij 10% van alle arbeidsongevallen met blijvende arbeidsongeschiktheid heftrucks betrokken zijn. En vaak ligt de gebrekkige technische staat van de heftruck aan de basis van het ongeval …

SIGMA, de federatie van leveranciers van materieel voor bouw en goederenbehandeling, riep daarom de SIGMACert veiligheidskeuring in het leven.

 

WAT IS SIGMACert?

17827
SIGMACert is een veiligheidslabel dat u helpt voldoen aan de machinerichtlijn. Deze richtlijn vereist dat arbeidsmiddelen periodiek gecontroleerd worden. De werkgever dient aan te tonen dat al het mogelijke werd gedaan om de veiligheid van het aanwezige materiaal te waarborgen. Dit wordt niet alleen gevraagd vanuit de arbeidsinspectie, maar ook vanuit het VCA. Een officieel keuringsrapport van een SIGMACert keuringsbedrijf is in dit kader de beste vrijwaring. Onze keuringen kunnen gecheckt worden op comformiteit door een onafhankelijke auditeur, aangesteld door SIGMA. Zo wordt de kwaliteit van de keuringen gegarandeerd.

 

Klik hier om nog meer te weten te komen over SIGMACert, of download het veiligheidsmanifest van SIGMACert hier.

DE VOORDELEN VAN EEN SIGMACert KEURING 

  • Betere opvolging van het machinepark
  • Veiligere machines, minder ongevallen
  • Gedocumenteerd systeem dat machines gevolgd en onderhouden worden
  • Keuring en herstelling in één interventie, ook voor complexere machines
  • Sneller opsporen van (eventuele) mankementen
  • VCA-erkend keuringsrapport

 

B-CLOSE ALS ERKEND PARTNER

Zoals vermeld in onze engagementsverklaring willen wij de veiligheid van uw machines zo goed mogelijk garanderen door ons te laten certificeren bij SIGMACert. Dit certificaat zorgt ervoor dat wij als invoerder onder toezicht van een college van deskundigen alle machines van de merken Hyster, Utilev, Bulmor en Carer een jaarlijkse keuring kunnen verschaffen.

 

UW HEFTRUCKS LATEN KEUREN

Enkel door SIGMA gecertificeerde bedrijven – zoals B-CLOSE – mogen die uitvoeren. De keuring neemt niet veel tijd in beslag en kan gewoon bij u ter plaatse gebeuren, zodat u deze eenvoudig kunt combineren B-CLOSE contactpersoon!

Contacteer ons voor meer info over een veiligheidskeuring in uw onderneming.

SIGMACert Beleidsverklaring

Opgesteld door de bestuurders van B-CLOSE nv

Download de beleidsverklaring hier.

 

B-CLOSE hecht enorm veel belang aan de veiligheid van haar medewerkers bij het uitoefenen van onze ,activiteiten, maar ook aan een veilig gebruik door onze klanten van de machines die door ons geleverd en geserviced worden.

De heftruck is een belangrijk werkinstrument voor iedereen in de bedrijfswereld, met heel wat potentiële risico’s verbonden aan het besturen er van enerzijds en anderzijds in het werken in de buurt van waar deze gebruikt worden. De directie van B-CLOSE wil aan de hand van een veiligheidskeur alvast zich ervan vergewissen dat de technische staat bijdraagt tot het veilig gebruik van deze toestellen. Om dit te bereiken passen wij het SigmaCert veiligheidskeur toe waarvoor wij jaarlijks de nodige financiële middelen en tijd vrijmaken. Deze veiligheidskeuring zal toegepast worden op alle merken die door B-CLOSE verdeeld worden, met name HYSTER, UTILEV, Bulmor en Carer.

Binnen B-CLOSE is veiligheid geen optie maar een cultuur die door iedereen gedragen wordt. Het is uit den boze en zonder meer verboden om in onveilige situaties te werken, deze te creëren of ontoelaatbare risico’s te nemen. Wij verbinden ons er toe dat de SigmaCert keuring ook dezelfde aandacht krijgt en aan dezelfde kwaliteitsmaatstaven zal moeten voldoen als al onze andere dienstverlening. Hierbij streven we naar een continu verbetering.

Veiligheid en SigmaCert is een vast agendapunt op elke directie vergadering en op geregelde tijdstippen, maar minimum 3 keer per jaar, zal er een opvolgingsmeeting plaatsvinden tussen de verantwoordelijke SigmaCert project manager en de verantwoordelijke directieleden om de voortgang van het systeem en kwaliteit van de keuring te bewaken. De verantwoordelijke directieleden zijn de Managing Director en de Service Manager.

Wij rekenen op de intensieve medewerking en de persoonlijke betrokkenheid van al onze medewerkers om dit beleid te realiseren.