Kunnen wij u helpen?
Kunnen wij u helpen?
Als je een vraag hebt voor
B-CLOSE, contacteer ons:
Bel ons Mail ons Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws Schrijf u in
Het belang van een degelijk onderhoud van uw heftruck
Meer info

SigmaCertHeftrucks zijn alomtegenwoordig in het bedrijfsleven. Met alle voordelen maar ook alle risico’s vandien. Zo blijkt dat bij 10% van alle arbeidsongevallen met blijvende arbeidsongeschiktheid heftrucks betrokken zijn. En vaak ligt de gebrekkige technische staat van de heftruck aan de basis van het ongeval…

SIGMA, de federatie van leveranciers van materieel voor bouw en goederenbehandeling, riep daarom de SIGMACert veiligheidkeuring in het leven.

 

Wat is SigmaCert?

SigmaCert is een veiligheidslabel dat u helpt voldoen aan de machinerichtlijn. Deze richtlijn vereist dat arbeidsmiddelen periodiek gecontroleerd worden. De werkgever dient aan te tonen dat al het mogelijke werd gedaan om de veiligheid van het aanwezige materiaal te waarborgen. Dit wordt niet alleen gevraagd vanuit de arbeidsinspectie, maar ook vanuit het VCA. Een officieel keuringsrapport van een SigmaCert keuringsbedrijf is in dit kader de beste vrijwaring.

Klik hier om nog meer te weten te komen over SigmaCert, of download het veiligheidsmanifest van SigmaCert hier.

 

De voordelen van een SigmaCert keuring 

  • Betere opvolging van het machinepark
  • Veiligere machines, minder ongevallen
  • Gedocumenteerd systeem dat machines gevolgd en onderhouden worden
  • Keuring en herstelling in één interventie, ook voor complexere machines
  • Sneller opsporen van (eventuele) mankementen
  • VCA-erkend keuringsrapport

 

B-CLOSE als erkend partner

Zoals vermeld in onze engagementsverklaring willen wij de veiligheid van uw machines zo goed mogelijk garanderen door ons te laten certificeren bij SigmaCert. Dit certificaat zorgt ervoor dat wij als invoerder onder toezicht van een college van deskundigen alle machines van de merken Hyster, Utilev, Bulmor en Carer een jaarlijkse keuring kunnen verschaffen.

 

Contacteer ons voor meer info over een veiligheidskeuring in uw onderneming.